Creëer je droomwerk

Loopbaancoaching en outplacement

 

Verbreed je perspectief, vergroot je mogelijkheden

Een (online) loopbaan- of outplacement programma van 6 maanden

Je bent eind 40 begin 50 en je dreigt je baan te verliezen of je hebt deze al verloren en je krijgt loopbaancoaching of outplacement aangeboden. 

Daar wil je graag gebruik van maken omdat het is al zolang geleden dat je hebt gesolliciteerd en je niet goed weet hoe dat tegenwoordig wordt aangepakt.

Het verlies van je baan is bij uitstek het moment om je te heroriënteren op je werk en om naar nieuwe kansen en mogelijkheden op zoek te gaan.

Je wilt zelf het heft in handen nemen en wilt werken met een coach die jouw situatie goed begrijpt. Een professional die weet wat het betekent om je baan te verliezen als je tegen de 50 loopt. 

Je wilt  voorkomen dat je in een uitzichtloze situatie terecht komt. Zonder werk of in een baan die helemaal niet bij je past.

 

Wil jij bij de mensen horen die het verlies van hun baan zien als kans om een loopbaanstap te maken waardoor ze groeien of carrière maken en een veel leuker leven krijgen?

 

Waar je dan achter moet komen is voor welk werk jij in de wieg bent gelegd. Waarvan jij voelt dat het helemaal klopt met wie jij bent, waar je onvermoeibaar mee bezig kunt zijn en waardoor je fluitend naar je werk gaat.

Weet jij wat:

E

Jou écht gelukkig maakt in je werk, waar je voldoening uit haalt en plezier in hebt?

E

Jouw ambities en doelen zijn; waar gá je voor? Op welke resultaten ben je trots?

E

Je altijd al moeiteloos doet en waar je, zonder dat je het van jezelf weet, écht goed in bent?

E

Eigen is aan jou, aan de manier waarop jij je werk doet, aan wie jij bent?

E

En wat je diep in je hart altijd al wilde doen maar waar je tot nu toe nog niet of te weinig aan toegekomen bent?

E

Hoe je het beste om kunt gaan met het verlies van je baan?

Door dit te onderzoeken maak je opnieuw contact met jezelf en met wat jou gelukkig maakt in je werk en je leven.
Vanuit die basis verbreed je je perspectief en vergroot je je mogelijkheden waardoor jij je super sterk voor nieuwe werk- of opdrachtgevers kunt presenteren.

Hoe mooi zou het zijn als jij wordt gevraagd in plaats van dat je jezelf hoeft aan te bieden?

Er zijn altijd kansen te over!

Doordat er zoveel verandert, ontstaan er ook dagelijks nieuwe kansen en mogelijkheden.

3

Een kwart van de banen die we nu kennen bestaat over 10 jaar niet meer (volgens Randstad). Maar zeker zoveel banen kennen we vandaag de dag nog niet. 

3

Bedenk dat we door de coronacrisis in een online-revolutie terecht zijn gekomen. Waardoor er ook weer nieuwe functies ontstaan. 

3

Door je pro-active houding wil je zelf het heft in handen nemen en houden. Zodat je in een nieuwe baan of opdracht komt waarin je een goed inkomen verdient, inhoudelijk met interessante onderwerpen bezig bent, leert, groeit en plezier hebt.

3

Dat vraagt dat je op een andere, creatieve manier naar jezelf moet kijken waardoor je ontdekt over welke sterke kanten, die nu misschien achter je blinde vlekken verscholen liggen, je nog meer beschikt of snel kunt ontwikkelen.

Ben je er klaar voor om actie te ondernemen?

Verrassend, dat er toch iets anders uitgekomen was dan ik had gedacht, doordat we op een diepere laag aan de slag gegaan waren.

ICT-specialist

Birgitte werkt rustig en brengt mij steeds terug bij wat er onderzocht moet worden. Ondertussen krijg je allerlei handvatten voor je ontwikkeling. Ze heeft mij dichter bij mijzelf gebracht. Daardoor is de negatieve flow waar ik in zat gekeerd en doordat ik op een andere manier met mijn relaties ben omgegaan, zijn deze enorm verbeterd.

Christine

Financieel Manager

Ik heb nu het gereedschap in handen om duidelijk het verlangen van mijn hart vorm te geven. Ik heb de sessies als aangenaam en verder reikend ervaren. Zeker de moeite waard om een heel proces met Birgitte aan te gaan. Dat vraagt om een vervolg.
Bedankt Birgitte

Counselor

Birgitte heeft me via de opdrachten die ze gaf zelf mijn route laten lopen. Ik heb scherp gekregen hoe ik er nu voor sta door mijn verleden te onderzoeken en door mijn kwaliteiten te benoemen. Ik ben heel tevreden over de resultaten en ben er nu van overtuigd dat ik op het goede spoor zit. Wat heel prettig is, is dat ik me gesterkt voel in mijn keuzes en er nu echt voor wil gaan. Die drive is belangrijk voor mijn motivatie en werklust.

Mini

Beleidsadviseur

Wie is Birgitte Woltman?

Herinner je je de bankencrisis van 2008 nog? In dezelfde week dat in de VS de eerste bank omviel, raakte ik mijn baan kwijt vanwege een reorganisatie. Het was het begin van een ongekend grote recessie en de werkloosheid steeg in grote stappen. Veel mensen raakten hun baan kwijt en op de arbeidsmarkt werd het dringen.

Voor mij was het ook een heel spannende tijd en ik besloot om niet bij de pakken neer te zitten. Het bood me ook de kans om te reflecteren op mijn loopbaan tot dan toe en om stil te staan bij wat mij écht gelukkig maakte in mijn werk.

Ik besloot om te starten met een coachopleiding waardoor ik in de toekomst als zelfstandige aan de slag kon. Want het was een lang gekoesterde droom om mij te professionaliseren in het begeleiden van mensen bij veranderingen.

Én ik had, als 45+-er, binnen een half jaar een nieuwe baan. Hoe dat kwam?
Door contact te maken met mijzelf kon ik het perspectief op mijzelf vergroten. Daardoor ontdekte ik dat ik meer mogelijkheden had dan ik me realiseerde. En dat hielp mij bij het vinden van een nieuwe baan.

Mogelijkheden vergroten

Wil jij het perspectief op jezelf verbreden, waardoor je je moglijkheden vergroot en wil je nú actie ondernemen dan wil ik je daar graag bij begeleiden!

Als professioneel (loopbaan)coach met een jarenlange ervaring in het middelmanagement, in HRM en recruitment, organisatieveranderingen en reorganisaties en in mijn eigen onderneming, wil ik je graag leren hoe jij ook weer vérder kunt!

Je kunt véél meer dan je laatste baan of opdracht!

 

Wat maakt dit programma anders?

Dit programma is gemaakt voor mensen die werken in het middelmanagement in de ruimste zin van het woord. Zij rapporteren aan de directie of MT-leden en zij sturen op een of andere manier zelf ook mensen. Soms omdat ze zelf leidinggevende zijn, soms als projectmanager of als specialist of professional. Denk aan HR-adviseurs, communicatieadviseurs, controllers etc.

Het is voor mensen die halverwege hun loopbaan zijn. Ze hebben al vele jaren werkervaring, mooie resultaten behaald en realiseren zich dat ze hetzelfde werk niet nog jarenlang willen of kunnen doen (omdat het vervalt). Ze voelen dat ze nog veel meer in hun mars hebben maar weten nog niet precies wat.

Ze zijn inmiddels 45-plus en realiseren zich dat ze in een andere levensfase aankomen; een levensfase waarin ze meer ruimte voor betekenisvol werk, voldoening en zingeving willen maken.

Doordat ik niet alleen opgeleid ben als coach maar ook als counselor, gaat het mij ook om de diepere lagen, om eerdere levenservaring en de betekenis hiervan in het hier en nu, en om zin- en betekenisgeving. Het verliezen van je baan kan soms onverwachtte gevoelens en emoties met zich meebrengen. In de meeste loopbaancoachprogramma’s is hier geen ruimte voor, terwijl het bepalend is voor het maken van een geslaagde levensveranderende loopbaanstap.

P.S. Bij veel coachbureaus krijg je een kennismakingsgesprek of intake gesprek met iemand anders dan je coach. Dat is hier niet het geval. Het kennismakingsgesprek is direct met je coach.

 

Ik help je het volgende te bereiken:

In 6 maanden:…

Zet je het verlies van je baan om in een kans om het anders te doen.

Verbreed je je perspectief waardoor je je mogelijkheden vergroot.

Neem je goed afscheid van je oude werk, sta je stil bij het verlies en creëer je ruimte voor het nieuwe.

Maak je je successen en mislukkingen inzichtelijk waardoor je inzicht krijgt in waar je goed in bent en energie uit haalt en wat je in de toekomst moet vermijden.

Is het kristalhelder:
• welke doelen en ambities je hebt
• waar je goed in bent en waarin je aantoonbaar goede resultaten hebt gehaald
• en plezier in hebt!
• waar je voldoening uit haalt en wat betekenisvol is voor jou.

Weet je wat jou onderscheidend maakt. Je weet wat jouw signatuur en jouw werkwijze is.

Is duidelijk waarom bepaalde banen of opdrachten wél bij jou passen en andere niet.

Maak je een keuze in wat je wilt verdienen, hoeveel uur je wilt werken en hoeveel reistijd acceptabel is.

Weet je waardoor je aantrekkelijk bent voor een nieuwe werkgever of opdrachtgever zodat hij niet om jou heen kan.

Heb je alles in handen om snel een perfect cv te maken of om een perfecte aanbiedings- motivatie- of sollicitatiebrief te maken waardoor je opvalt bij nieuwe werkgevers of opdrachtgevers.

Leer je on- en offline te netwerken op een manier die bij jou past.

Aarzel je niet langer en ga je snel verder en creëer je nieuwe kansen en mogelijkheden.

Doordat het op je werk weer goed met je gaat, kun je weer tijd voor je familie en vrienden maken.

Je bent emotioneel in evenwicht en zit lekker in je vel.

Je hebt vertrouwen in de toekomst.

Creëer je droomwerk

Hoe ziet het programma eruit?

De coaching start met een kosteloos kennismakingsgesprek waarin we ingaan op jouw situatie en vragen. Als blijkt dat dit programma geschikt is voor jouw vraag dan gaan we samen aan de slag.

Het programma duurt 6 maanden met 12 1-op-1 coachgesprekken.

Je krijgt structuur en handvatten om stap voor stap naar je nieuwe baan te gaan. Een baan die past bij de levensfase waarin je je nu bevindt.

In de 6 maanden waarin we samenwerken is voldoende tijd en ruimte om te reflecteren op je loopbaan tot nu toe en op alle gedachten en gevoelens die er zijn wanneer je gedwongen afscheid moet nemen van je baan.

Om zoveel mogelijk effect te halen uit de gesprekken, krijg je opdrachten die je thuis uitvoert. Daardoor kunnen we de gesprekken gebruiken voor de punten waar je extra aandacht aan wilt geven.

In de coaching gaan we dieper in op je gedachten, gevoelens, wensen en ideeën en je verbindt deze met je kwaliteiten, waarden en talenten en met je mogelijkheden. Zodat jij goede keuzes kunt en durft te maken voor de volgende fase van je leven.

Programma:

Module 1:

Contact met jezelf.
Door je verleden met je toekomst te verbinden en in je levenservaring te duiken, schrijf je jouw verhaal en werk je jouw ‘WHY’, je purpose of hoge doel, uit. Ook jouw kernwaarden komen aan bod. Je vindt antwoord op de vragen: Waar gaat het in jouw leven en in jouw werk altijd om? Waarom doe je wat je doet? Waar wil je met je werk en je leven naartoe, wat zijn je doelen en ambities?
Wat maakt je gelukkig in je werk?

Als het een onvrijwillige keuze is om naar ander werk op zoek te gaan, staan we stil bij wat het voor jou betekent om afscheid te moeten nemen van je oude werk.

 

Module 2:

Wat kun je, en wat wil je leren?
We staan stil bij wat jou écht gelukkig maakt in je werk. Je levensloop en loopbaan, je veerkracht en vitaliteit zijn de bronnen en laten je zien waar jij écht goed in bent. Op welke prestaties ben je trots, waar haal je voldoening uit en wat is voor jou betekenisvol. Waarin wil je je verder ontwikkelen? Welke nieuwe mogelijkheden zijn er.

Met al jouw levens- en werkervaring kan het niet anders dan dat je al heel veel kwaliteiten en deskundigheid hebt om je droomwerk uit te kunnen voeren. We brengen dat in kaart en het wordt ook duidelijk wat je nog wilt of moet leren. We staan ook stil bij je valkuilen en belemmeringen en je ruimt ze op of leert hoe je ze in de toekomst kunt vermijden.

 

Module 3:

Wat wil je? Je maakt een keuze met je hoofd en je hart.
Je zet je mogelijkheden op een rijtje en onderbouwt deze met je resultaten en met alles wat jou geschikt maakt voor dat werk. Je krijgt duidelijk voor ogen wát je wilt en hoe duidelijker hoe makkelijker het is om het te vinden.

Na deze stap ben je klaar voor de arbeidsmarkt!

 

Module 4:

De arbeidsmarkt
Door de arbeidsmarkt in kaart te brengen weet je precies waar je je ideale baan kunt vinden én weet je welke ontwikkelstappen je (eventueel) te zetten hebt. Vervolgens zet je de koers uit en maak je een plan van aanpak (inclusief opleiding en bijscholing) om je nieuwe werk te bemachtigen.

 

Module 5:

Je nieuwe baan bemachtigen
Nu gaat het erom om jezelf zó te presenteren dat een nieuwe werkgever niet om jou heen kan. Het gaat over Personal Branding; je bent je eigen merk. Je leert hoe je jouw (online)netwerk in kunt zetten op een manier die bij jou past, schrijft het perfecte cv, de perfecte aanbiedingsbrief. Aan de hand van do’s en don’ts oefen je met sollicitatiegesprekken waardoor jij de eerste keus van de werkgever of opdrachtgever bent.

 

Voor wie is dit programma geschikt?

Dit programma is bijzonder geschikt voor mensen die: 

hun eigen leider zijn door verantwoordelijkheid voor hun eigen (werk) leven te nemen. 

willen onderzoeken hoe zij de volgende fase van hun leven in willen vullen zodat zij hun talenten en kwaliteiten onbelemmerd in kunnen zetten en zij kunnen genieten van hun leven. En die vervolgens de loopbaanstap ook écht zetten!

Wil je meer weten of je aanmelden?

06 23200525

Het kennismakingsgesprek (online) is kosteloos en vrijblijvend.

De prijs exclusief btw bedraagt € 2997,- en inclusief 21% btw: € 3626,-

In veel gevallen is het mogelijk om de factuur op te voeren in het opleidings- of ontwikkelbudget van je werkgever of uit de CAO.

Anderen zetten een deel van hun transitievergoeding in of via de werkgever een deel van hun outplacementbudget, al dan niet in het kader van een ‘van werk naar werk’ traject.

Ondernemers hebben de mogelijkheid om de kosten in hun bedrijfsvoering op te nemen.

Laat je informeren.

Op alle transacties zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Is vooraf of tijdens het traject vaker overleg nodig, dan worden daar aanvullende kosten voor in rekening gebracht. 

Veel gestelde vragen

Hoelang duurt een 1 op 1 sessie?

Een 1 op 1 sessie duurt maximaal 1 uur. 

Voor wie is de loopbaancoaching geschikt?

De loopbaancoaching is geschikt voor vrouwen (45+) die bijvoorbeeld werken of hebben gewerkt als leidinggevende, manager, professional én voor vrouwen die als interimmer of zzp-er werk(t)en en bijvoorbeeld diensten, advies op coaching bieden. Niet met mannen? Jawel hoor, ook zij zijn welkom.

Voldoet de coaching aan de RIVM maatregelen?

Jazeker. Tijdens het kennismakingsgesprek zoeken we naar een oplossing die voldoet aan de RIVM maatregelen en die voor ons beide werkt. De ene keer kan dat online zijn, de andere keer wandelcoaching, of face to face in mijn werkplek. (Afstand, ventileren, kuchscherm etc., alles is mogelijk)

Ik vind 6 maanden te lang duren, is er ook een optie om sneller door het programma te gaan?

De 6 maanden (ongeveer) zijn nodig als je goed wilt reflecteren op je keuze en vervolgstappen. Heb je daar geen behoefte aan en wil je snel resultaat, kijk dan bij Doelgericht naar je nieuwe baan!

Met welke vragen kan ik terecht in de coaching?

Thema’s die aan de orde kunnen komen, afhankelijk van jouw vraag zijn:

Waar vind ik een nieuwe baan of nieuwe opdrachten

Wat wil ik eigenlijk?

Het dilemma verstand en gevoel

Luisteren naar je lichaam en durven te voelen wat je voelt

Verantwoordelijkheid nemen voor wat je voelt en wilt

Beperkende overtuigingen en zelfkritiek

Energiebronnen en inspiratie

Contact met je wijze zelf

Vertrouwen

Afscheid en verlies

Om hulp vragen en voor jezelf zorgen

Stress met alle mogelijke oorzaken en gevolgen

Identiteit: wie ben ik, wie wil ik zijn ook in relatie tot mijn werk

Verdriet te boven komen

Inzicht in de overgang

Etc. etc.

 

Contact

Wil je meer weten, heb je een vraag of wil je je aanmelden?

Neem dan contact op met:

Birgitte Woltman

Birgitte coaching bij verandering in werk en loopbaan

06 23200525

Ik streef ernaar om uiterlijk binnen 2 werkdagen te reageren als wij elkaar niet direct kunnen bereiken.
Ik gebruik jouw gegevens om je vraag of aanmelding te verwerken en ga zorgvuldig met je gegevens om.
Lees meer in de Privacy- en cookieverklaring.

Ik ga zorgvuldig met je gegevens om. Lees meer in de Privacy-en cookieverklaring.

Deze prijzen gelden voor particulieren. Indien de coaching in opdracht van de werkgever wordt uitgevoerd dan ontvangt deze vooraf een prijsopgave waarin rekening wordt gehouden met aanvullende activiteiten.
© 2016 – 2021, B. Woltman Coaching, alle rechten voorbehouden